ABRIL 2019

TOUS manté la seva senda creixement amb un nou rècord de vendes


TOUS manté la seva senda creixement amb un nou rècord de vendes

La companyia augmenta la seva xifra de negoci un 4,5% amb unes vendes al consumidor final de 466 milions d'euros i supera per primera vegada la barrera de les 700 botigues en el món.

L'aposta per la omnicanalitat converteix les vendes a través del canal digital en el tercer mercat de la companyia, després d'Espanya i Mèxic.

TOUS, la marca espanyola de joieria i accessoris líder en el segment de luxe assequible, manté la seva senda de creixement amb un nou rècord de vendes. La companyia ha augmentat la seva xifra de negoci fins als 466 milions d'euros, un 4,5% més que l'any anterior, i ha superat per primera vegada la barrera de les 700 botigues en el món, consolidant-se com una marca global amb presència en 56 països. 

El mercat internacional gana peso per a la signatura: els 460 establiments que la marca té fora d'Espanya ja suposen dues de cada tres botigues, el 65,5% sobre el total. “A les portes del nostre centenari, que celebrarem el pròxim 2020, estem orgullosos d'haver-nos consolidat com una marca global que compta amb un equip de més 4.000 persones. Hem demostrat un any més l'èxit del nostre model de negoci, amb l'obertura de 90 noves botigues en el món i el constant increment de les vendes”, ha destacat Alba Tous, Presidenta de la Companyia.

Durant 2018, s'han iniciat operacions al Canadà, Corea del Sud, Hondures i Kuwait, geografies, totes elles, amb grans expectatives de creixement.

El canal digital, el tercer mercat de la companyia

Dins de la seva ferma aposta per la transformació digital, la omnicanalidad i la flexibilitat del seu servei, la marca ha experimentat un significatiu creixement en el canal online. Les vendes en l'e-commerce s'han incrementat un 43% respecte a l'any passat i, al llarg de 2018, s'ha iniciat comerç electrònic en 5 països al voltant del món, sumant un total de 19 mercats amb vendes digitals. 

D'aquesta manera, el canal digital s'ha convertit en el tercer mercat de la companyia en xifres de vendes, situant-se just per darrere d'Espanya i Mèxic i acumulant un 8% de la facturació global.

L'enfocament cap a la omnicanalidad s'ha vist recolzat per l'impuls del talent digital. En aquest sentit, TOUS va incorporar el mes de novembre passat al seu equip a Carolina de la Calçada com a Directora de Negoci Digital per a liderar aquesta estratègia de la companyia des d'una perspectiva integral.

El Conseller Delegat de TOUS, Carlos Soler-Duffo, que va assumir el càrrec el mes de març passat, ha assenyalat: “La digitalització és una de les nostres principals prioritats com a companyia i cada vegada té més pes per al nostre negoci. Impulsar nous canals de venda significa flexibilitzar el nostre servei i adaptar-nos a les necessitats d'un consumidor cada vegada més digital que precisa d'un accés diferent als nostres productes”. 

Durant l'exercici de 2018, la companyia ha experimentat així mateix un creixement en totes les seves categories de producte: joieria, rellotgeria, bosses, perfums, ulleres i altres complements. La marca consolida així un complet portfolio de productes que viatgen per totes les geografies en les quals està present, sent sempre la categoria de joieria, core business de la companyia, la que més destaca, amb un 73% de les vendes totals de la marca. Així, TOUS es mostra fidel als seus orígens i valors històrics l'any previ a la celebració del seu centenari.

Compromís amb la sostenibilitat i l'ofici de joier

TOUS manté un ferm compromís amb la sostenibilitat i perdurabilitat de les joies. En aquest sentit, la marca va llançar en 2017 l'Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans, el seu primer projecte socioeducatiu en l'àmbit de la joieria. Durant vuit mesos la companyia ha obert les seves portes a alumnes provinents de centres formatius nacionals i internacionals que han après tècniques específiques de l'ofici restaurant peces de joieria a TOUS. La iniciativa va néixer des de la voluntat de la marca d'impulsar la preservació d'un ofici mil·lenari i de promoure l'artesania com a via de capacitació professional per a joves estudiants provinents d'escoles de joieria de tot el món.