SETEMBRE 2020

TOUS estrenarà el documental “OSO” al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià


TOUS estrenarà el documental “OSO” al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià

 TOUS celebra cent anys d'història amb l'estrena del documental “OSO”, que s'estrenarà a la 68 edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià el pròxim 25 de setembre.

El llargmetratge narra en 75 minuts la història de TOUS des dels seus inicis, quan el pare de Salvador Tous es va iniciar com a aprenent de rellotger, repassant el procés de transformació del negoci fins a convertir-se en una empresa global. Destaca la figura de Rosa Oriol, que va trencar esquemes creant un nou llenguatge al món de la joieria amb una visió democratitzadora, en la qual la dona va prendre un nou protagonisme a través d'un disseny adaptat a un estil de vida més modern i apoderat.

El documental ha estat dirigit per Amanda Sans (“Fràgils” o “Les Street”), i ha estat produït per Globomedia (The Mediapro Studio) per a UM Studios. La cineasta, amb una llarga trajectòria en aquest gènere i experiència internacional, ha estat clau a l'hora de captar la profunditat de la història de TOUS, plasmant les relacions familiars i empresarials.

Sans ha entrevistat a Salvador Tous i Rosa Oriol, i a les quatre filles del matrimoni i actuals directives de la companyia; Rosa, Alba, Laura i Marta Tous. També ha comptat amb el testimoniatge d'una vintena de personalitats del món de la moda, el disseny, el periodisme i l'art per a analitzar les claus de l'èxit de la marca, així com els obstacles que han hagut d'encarar durant aquest segle d'història.

La Presidenta de la firma, Alba Tous, ha afirmat: “Participar en aquest documental ha estat una gran oportunitat per posar en perspectiva aquests 100 anys i veure com hem sabut adaptar el nostre negoci i la nostra cultura corporativa a les exigències del present i a les demandes del futur”.

Rosa Tous, Vicepresidenta Corporativa de TOUS, ha afegit: “M'emociona especialment com s'ha reflectit la figura de la meva mare, qui, des de la seva aguda i avançada visió, va entendre que la societat estava canviant i que la dona precisava un tipus de joia que pogués portar en qualsevol moment del dia. El seu afany crearia un tipus de joieria que democratitzaria el sector i que donaria forma al futur de TOUS com a marca”

Per la seva part, Carlos Soler-Duffo, Conseller Delegat de TOUS, ha destacat com la directora d’“OSO” ha captat el procés que ha viscut TOUS des del 1920, de petita empresa familiar a companyia internacional, actualment amb més de 4.000 empleats a tot el món i presència a més de 50 països a través de més de 700 botigues.

Accions commemoratives

Davant el complex context global, TOUS va posposar les celebracions previstes per a l'aniversari al llarg del 2020. Ara, a l'últim quadrimestre de l'any, es reprendran algunes de les accions més emblemàtiques per compartir l'alegria de complir 100 anys d'història, malgrat tots els reptes que enguany ha implicat a tots els nivells.