FEBRER DE 2018

Josep M. Bosch: “La coherència d'una marca al llarg dels anys sempre es premia”


Josep M. Bosch: “La coherència d'una marca al llarg dels anys sempre es premia”

Josep M. Bosch, Director General de TOUS, participa en el Barcelona Fashion Summit 2018

En el marc de la 080 Barcelona Fashion, s'ha celebrat la sisena edició del Barcelona Fashion Summit, un fòrum en el qual han participat experts, executius i creadors del món de la moda.

Entre les vàries taules rodones de la jornada ha tingut lloc ‘El món en 2030: la nova geografia’. El grup de ponents incloïa a Josep M. Bosch, actual Director General i membre del Consell d'Administració de TOUS, qui s'ha sumat al debat què ens ofereix el futur de la moda.

Bosch ha destacat que el concepte de marca segueix sent rellevant, per la qual cosa “una marca no ha d'abandonar el que la fa recognoscible, com la seva història, el seu producte... Perquè la coherència al llarg dels anys sempre es premia”. En el cas de TOUS, companyia creada el 1920, l'emblemàtic ós s'ha convertit en un símbol de tendresa, esperit jove i diversió que ha acompanyat a la marca durant més de 25 anys.

Preguntat sobre la relació dels joves amb la moda, Bosch ha assenyalat que les noves generacions la transformaran, ja que la seva forma de consumir canvia i no perceben la moda amb els canals habituals, sinó a través de les xarxes socials, els amics o els influencers. “El concepte que para mi definirà el retail en els propers anys és el d’omnicanalidad. I és que enrere van quedar els dies en què la botiga física era l'únic lloc on comprar un producte: el consumidor d'avui decideix com comprar i fins i tot com rebre el producte”, ha emfatitzat Bosch.

Refernt al procés d'internacionalització de les companyies del sector, Bosch ha afirmat que és crucial mantenir la flexibilitat i seguir oferint un servei de proximitat i alta qualitat amb els clients. TOUS està actualment en 53 països amb 622 botigues.

Així mateix, la cadena de valors s'ha vist transformada per la importància que han cobrat tant les matèries primeres com la sostenibilitat. Segons Bosch: “Avui en dia, el client, per decidir-se entre una marca o una altra, té en compte si la sostenibilitat forma part dels valors de les companyies. A TOUS ho portem en el nostre ADN”.

Durant aquesta taula rodona, Bosch també ha destacat dos elements essencials per al futur visionat per TOUS: la importància de generar riquesa a través de la creació d'ocupació i el compromís amb tot l'equip.