NOVEMBRE 2020

TOUS inaugura un arxiu-museu que recorre els cent anys de la firma: TOUS HERITAGE


TOUS inaugura un arxiu-museu que recorre els cent anys de la firma: TOUS HERITAGE

TOUS, la marca espanyola de joieria i accessoris líder en el segment del luxe assequible, inaugura TOUS Heritage, un arxiu-museu per a la conservació i explotació del seu patrimoni històric. El museu és alhora físic, ubicat a la seu de la firma a Manresa i digital, a través d'un web que permet navegar per la trajectòria de la companyia a través dels seus valors i des de diferents perspectives: històrica, empresarial i familiar, ajudant a traçar l'evolució del sector durant els últims 100 anys.

Amb aquesta iniciativa, la companyia es proposa preservar la memòria i la identitat corporativa, promoure nous usos dels béns històrics i industrials sota criteris de responsabilitat social, afavorir el coneixement sobre l'evolució del disseny, la fabricació i l’ús social de productes del passat immediat i potenciar l'ús de les TIC.

Segons Rosa Tous, vicepresidenta corporativa de TOUS: “TOUS Heritage és un espai amb el que ens hem proposat un veritable repte: preservar el llegat de la nostra companyia, com a màxima expressió del nostre ADN i evolucionar-lo per construir una identitat empresarial única i diferent, i estem molt contents de poder compartir-lo amb tota la nostra comunitat quan celebrem els nostres 100 anys de vida”

TOUS Heritage mostra al visitant el llarg i intens viatge de TOUS des que va començar a caminar el 1920, quan l'avi de l'actual generació directiva, Salvador Tous Blavi, feia els seus primers passos com a aprenent de rellotger a Montblanc.

Centenari

La firma, davant del complex context global, va posposar les celebracions previstes per l'aniversari al llarg del 2020. Ara, en l'últim quadrimestre de l'any, ha volgut reprendre algunes de les accions més emblemàtiques per compartir amb la seva comunitat i clients l'alegria de fer 100 anys d'història, malgrat tots els reptes que aquest any ha implicat a tots els nivells. Entre les accions destaquen l'estrena del documental “OSO” en la 68 edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, el mes de setembre passat, i la campanya “Occupy” en la qual es reinterpreta el seu icònic os en col·laboració amb les noves generacions creatives.