MARÇ 2021

TOUS avança en matèria de sostenibilitat a través d'una Aliança amb Tracemark per garantir la traçabilitat de l'origen de les seves joies


TOUS avança en matèria de sostenibilitat a través d'una Aliança amb Tracemark per garantir la traçabilitat de l'origen de les seves joies

Els clients podran comprovar la procedència dels materials, la manufactura que hi ha darrere de cada joia i les seves certificacions a través d'un codi alfanumèric o QR que acompanyarà cada peça.

Aquest projecte pilot arrenca amb una primera col·lecció, Teddy Bear Stars en or i diamants, que va ser presentada al Nadal i que tornarà a estar disponible a partir del mes d'abril en quatre mercats: Espanya, Mèxic, Portugal i Rússia.

TOUS, la marca espanyola de joieria i accessoris líder en el segment del luxe assequible, avança en la seva estratègia de sostenibilitat amb una aliança amb Tracemark, companyia pionera a garantir la traçabilitat completa de peces joieres, que només treballa amb empreses certificades pel RJC (Responsible Jewellery Council). Aquest projecte ha arrencat amb una primera col·lecció, Teddy Bear Stars en or i diamants, i les dues companyies estan treballant per ampliar aquesta col·laboració a altres referències. 

En aquesta primera col·lecció, que es va llançar durant la campanya de Nadal i que tornarà a estar disponible a partir del mes d'abril en quatre mercats -Espanya, Mèxic, Portugal i Rússia-, els clients disposen d'un codi alfanumèric gravat en la joia o d’un codi QR a l'etiqueta, a través del qual podran accedir al panell de traçabilitat interactiu i personalitzat de Tracemark. Aquí poden consultar la procedència dels materials, la manufactura que hi ha darrere de cada joia i les certificacions que garanteixen l'ètica i la sostenibilitat de les peces i el detall dels materials.

 

D'aquesta manera, podran comprovar que l'or i els diamants de la col·lecció tenen una procedència 100% ètica i responsable. Respecte a l'or, prové de refineries que només treballen amb or Coc (cadena de custòdia). Aquesta distinció, atorgada pel Responsible Jewellery Council (RJC), significa que prové de fonts verificades, seguint les millors pràctiques ambientals internacionals i estàndards socials reconeguts arreu del món.

Concretament, l'or Coc certificat per Tracemark és or 100% ètic i reciclat. Un important avanç en termes de sostenibilitat perquè utilitzant or reciclat, no procedent de mines, l'empremta de carboni es redueix en un 99%, segons un recent estudi de la Universitat de Pforzheim of Applied Sciences.

El detall de la traçabilitat que facilita Tracemark també permet conèixer l'origen dels diamants i la manufactura. Tots els diamants amb què treballa TOUS compleixen estrictament amb el procés Kimberley, que garanteix la seva autenticitat, procedència i extracció ètica. La novetat de la col·lecció Teddy Bear Stars és l'aval extern que aporta Tracemark, que assegura el compliment del procés i que proporciona la traçabilitat d'aquests diamants, informant sobre el seu origen i verificant el proveïment responsable. Els estrictes requisits per obtenir el certificat Kimberley avalen els diamants "lliures de conflictes" i eviten que els que s'extreuen en conflictes entrin en el comerç legítim.

A més, els clients també podran veure que la manufactura de la col·lecció és fruit de la col·laboració dels tallers de TOUS a Manresa i col·laboradors artesans ubicats a Còrdova i Itàlia. Una metodologia de treball que neix de l'aposta de la signatura joiera per la col·laboració dins el sector.

TOUS reafirma així el seu compromís amb la sostenibilitat, un factor cada vegada més rellevant per als clients. Segons l'estudi Sustainable Luxury Consumer Report 2021 realitzat per Tracemark, el 71% dels consumidors optaria per una joia per la seva traçabilitat.

 

Rosa Tous, vicepresidenta corporativa de la companyia, afirma que: "A TOUS entenem la sostenibilitat com una forma compromesa i ètica de treballar i com una qüestió de transparència, per aquest motiu volem garantir que el client pugui accedir a la informació sobre els materials que utilitzem, el lloc de producció i la procedència.

Aquesta col·laboració reafirma la nostra ferma creença que combinar innovació i tècniques mil·lenàries de la joieria és la clau del futur del sector, en el qual la sostenibilitat juga un paper clau.

La nostra aposta per la sostenibilitat de forma transversal ha estat reconeguda pel Responsible Jewellery Council (RJC), organització líder mundial en l'establiment d'estàndards d'ètica empresarial i cadenes de subministrament responsables en la indústria de la joieria i la rellotgeria, que després de superar un procés d'auditoria ens va nomenar membres certificats. I aquest 2021 seguirem apostant pel sector i per la sostenibilitat i col·laborant amb els millors partners a nivell mundial per aconseguir-ho ",

 

Berta Serret, fundadora i CEO de Tracemark, explica que: "La sostenibilitat i els drets humans són la nostra prioritat i garantir el canvi a una indústria autènticament sostenible i ètica, la nostra missió. Tracemark neix fruit d'aquesta convicció, perquè creiem que la transparència és l'única manera d'avançar cap a un canvi real, positiu i durador, i que la traçabilitat és clau per brindar aquesta transparència.

Després de mesos de molta feina i molta i il·lusió, aquesta col·lecció amb TOUS és la primera que arriba al mercat amb la innovadora experiència de la nostra traçabilitat certificada. És per a nosaltres un honor i una enorme motivació comptar amb una marca del prestigi i el compromís de TOUS per liderar aquest camí cap a una indústria més transparent, ètica i sostenible.

 

Per a nosaltres, parlar de sostenibilitat en joieria és parlar de traçabilitat, col·laboració i compromís; tres pilars de Tracemark. Aquesta col·laboració amb TOUS reflecteix que compartim aquests valors. Confiem que puguem continuar construint més accions positives com aquesta, junts, per millorar el nostre present sense comprometre el futur ".