FEBRER DE 2018

TOUS finalitza 2017 amb 622 botigues i n’obre més de 100 a tot el món


TOUS finalitza 2017 amb 622 botigues i n’obre més de 100 a tot el món

Internacionalització i digitalització. Aquests són els dos pilars principals que han marcat l’activitat de TOUS durant el 2017 i que han propiciat el creixement del 10,6% en la xifra de vendes al consumidor final, aconseguint els 446 milions d'euros.

D’una banda, l’obertura de més de 100 botigues per tot el món ha representat un nou rècord en l'aposta de la companyia pel mercat internacional. En paraules d’Alba Tous, Presidenta de la companyia: “Gràcies a l'esforç inversor realitzat, des de TOUS hem aconseguit arribar a les 622 botigues en 53 països i hem reforçat l'equip de les nostres filials en mercats clau com Xina, Estats Units, Rússia i Mèxic. Amb tot, hem registrat un nou rècord amb l'obertura de més de 100 botigues, 17 a Espanya i 83 en mercats internacionals”.

Aquestes dades situen a TOUS a 53 països amb 389 botigues al mercat internacional i 233 a Espanya. Com a xifres destacables, Xina té ja 21 botigues, Estats Units ha crescut un 18%, a República Txeca s'han inaugurat 7 botigues en tan sols un any, Rússia ha registrat un creixement del 33% després de crear la filial en 2015, a Mèxic s'han assolit 74 botigues, s'ha aconseguit un creixement destacat a Orient Mitjà amb un 24% d'increment de vendes a Aràbia Saudita. Així mateix, cal destacar el creixement superior al 35% a Portugal i Polònia.

La presència de les botigues TOUS en mercats internacionals suposa el 62,5% sobre el total. Tanmateix, l'expansió de la companyia es veu reflectida en un creixement del 19,2% de les vendes internacionals, davant l'augment d'un 4,6% de les vendes al mercat local.

Pel que fa a la digitalització, el ràtio general de venda de TOUS a través del canal digital és del 6%, una dada més que destacable tenint en compte la importància de la presència de botigues físiques de la marca als mercats. Així, el creixement experimentat en aquest canal ha estat del 36% en 2017, després de dos anys d'increment rècord després de la implantació del canal que ja opera en 14 mercats.

Per la seva banda, el Conseller Delegat de TOUS, José María Folache, ha assenyalat: “La companyia ha realitzat una decidida aposta per la digitalització i la flexibilitat del servei. La tendència general d'un consumidor més digital, així com el posicionament i confiança generats per la marca de joieria de luxe assequible, han permès consolidar la tendència internacional i multicanal d'aquesta companyia fundada en 1920”.

Un altre de les fites destacables del 2017 és el del turisme de luxe que des de fa uns anys consumeix al país destí més que en el d'origen, motiu pel qual la companyia ha realitzat un important esforç en l'estratègia de Travel Retail amb espais internacionals que augmenten la visibilitat de la marca en un canal estratègic, entre els quals destaquen Aràbia Saudita, Bèlgica, Xina, Indonèsia, Itàlia, Estats Units, Polònia i Taiwan.

TOUS registra un 70% de les seves vendes en joieria, core business de la marca des de la seva fundació. D'aquesta manera, la companyia ha sabut ser fidel als seus valors i posicionament com a joiers, així com innovadora i ambiciosa en la seva estratègia de creixement recolzada per un Consell d'Administració internacional, professional i altament especialitzat en els àmbits de consum i digital.

Amb més de 3.500 professionals, des de la seu corporativa a Manresa, on va néixer la companyia el 1920, s'impulsa una cultura corporativa basada en el llegat, la creativitat i la globalitat promoguda per la seva tercera generació. Amb la missió de ser volguts al voltant del món per oferir joies i accessoris que acompanyen a cada moment de la vida i ser una marca il·lusionant, TOUS té la visió de ser la marca de joieria de luxe assequible més desitjada i reeixida del món.