MARÇ DE 2018

L'Ós TOUS representa el 57% de les vendes
totals de joieria de la companyia


L'Ós TOUS representa el 57% de les vendes<br/>totals de joieria de la companyia

2.134.069 és el nombre exacte d'unitats de l'Ós TOUS que es van vendre en el 2017. Aquest total representa ni més ni menys que el 57% de les vendes totals de joieria de la companyia. La preferència per l'Ós TOUS no és solament un fet aïllat de l'any passat, sinó que any rere any ha estat el preferit pels clients de TOUS.

I no solament això, cada vegada són més els Óssos TOUS que es venen al voltant del món. De fet, solament des de 2014, s'ha incrementat en un 60.84% el nombre d'unitats venudes de l'icònic símbol de la marca. En xifres absolutes, això significa que s'han venut 807.240 unitats addicionals en els últims 3 anys.

En paraules de Rosa Tous, vicepresidenta de la companyia: “L'Ós TOUS és més que un emblema. Representa la tendresa, un dels nostres valors fonamentals que volem portar al voltant del món”. A més, la seva creació, que data del 1985, coincideix amb l'expansió de TOUS: “Per a nosaltres el naixement d'aquesta icona simbolitza també la nostra aposta per la internalització de l'empresa, un dels pilars que ha marcat la nostra activitat en els últims anys”, afegeix la vicepresidenta.

“De línies simples, que ho han convertit en un símbol universal que no necessita traducció, sense ell no seríem el que som, el considero part de la família i per això ho cuidem com el que és, nostra celebrity”, confessa Rosa Oriol en el llibre Rosa Oriol & TOUS.

Una icona amb més de 30 anys d'història

En 1985, Rosa Oriol emprèn un viatge que marcarà la història de TOUS. És a Milà on, parada enfront d'un osset de peluix col·locat en un escapar-te, es deslligava la seva inspiració. Embolicada en records d'infància i una sensació de tendresa, en aquell moment concep la idea que més endavant es convertiria en la icona emblemàtica de la marca: un osset d'or.

Des de llavors, l'Ós TOUS ha evolucionat a través de nombroses versions, però conservant sempre l'essència dels records de la infància: valentia, amor, afecte, i tendresa. Gràcies a la bona rebuda del públic, el símbol s'ha incorporat en tot tipus d'accessoris TOUS que arriben a persones d'arreu del món.

L'Ós de TOUS, considerat peça icònica del disseny contemporani

L'emblemàtic Ós de la joieria TOUS forma part de la col·lecció del Museu del Disseny de Barcelona des de juny del 2017. La marca ha cedit un dels primers prototips del seu símbol a la col·lecció de Disseny de producte.

Un penjoll de l'Ós d'or de 18kt de 19mm d'altura i 14mm d'ample, de 0.80 décimes de grossor, retallat amb serra manualment sobre una planxa llisa elaborat artesanalment al taller de la botiga del carrer del Born de Manresa on TOUS va néixer en 1920.

La peça s'incorpora al museu pel seu valor com a icona del disseny contemporani i per ser una de les peces de joieria aplicada a altres suports més visibles, amb una major projecció comercial internacional.