ABRIL 2022

L’Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans inaugura la seva quarta edició i reprèn el format presencial


L’Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans inaugura la seva quarta edició i reprèn el format presencial

En la seva quarta edició i en el marc de la tornada a la presencialitat, TOUS ha tornat a obrir les seves instal·lacions als alumnes i institucions

La firma de joieria ha rebut la visita de l’Escola de Joieria de Còrdova, Centre Nacional de Referència; de l’Escola de Joieria JORGC, del Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya, i de l’EASD València.

L’Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans (ETJOA), el projecte socioeducatiu que TOUS va llançar l’any 2018, després de digitalitzar el seu programa per continuar complint la seva missió durant la pandèmia inaugura la seva quarta edició tornant al format presencial, que es complementarà amb formats digitals.

Així, TOUS ha tornat a obrir les seves instal·lacions a l’alumnat i institucions i ha rebut les visites de l’Escola de Joieria de Còrdova, Centre Nacional de Referència; de l’Escola de Joieria JORGC, del Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya, i de l’EASD València. Han conegut els tallers de la firma i la seva seu central, remodelada recentment, on també han visitat TOUS HERITAGE, l’arxiu-museu per a la conservació i explotació del seu patrimoni històric. Allà han recorregut la trajectòria de la companyia a través dels seus valors i des de diferents perspectives: històrica, empresarial i familiar, ajudant a traçar l’evolució del sector durant els últims 100 anys.

 

Quarta edició d’ETJOA

L'Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans, el projecte pioner de formació que fomenta l’artesania com a via de formació professional, actualment col·labora amb 10 centres educatius: Escola de Joieria JORGC (Barcelona), Escola d’Art Manolo Blahnik (La Palma), IES Barajas (Madrid), Escola d’Art i Superior de Disseny (València), Escola d’Art Arsenal (Vilafranca del Penedès), Escola Tècnica de Joieria de l’Atlàntic (Vigo), Escola de Joieria de Còrdova, Prezzi Escola de Joieria (Mèxic), Escola d’Artesanies INBA (Mèxic) i Escola Cindor (Portugal.)

“ETJOA neix del nostre compromís per la preservació de l’ofici joier i del nostre amor per l’artesania. Amb aquest projecte podem transmetre a les futures generacions el valor de la restauració i de donar una segona vida a les joies. Això és un element clau al nostre sector, en el qual la sostenibilitat està al cor de tot, perquè creem peces fetes per perdurar i treballem perquè sigui així a partir de les tècniques de restauració” ha afegit Rosa Tous, vicepresidenta corporativa de TOUS.