SETEMBRE 2018

La Escuela Tous de Joyería y Oficios Artesanos col•labora amb la Escuela de Joyería de Córdoba a través del taller Martín & Ruiz


La Escuela Tous de Joyería y Oficios Artesanos col•labora amb la Escuela de Joyería de Córdoba a través del taller Martín & Ruiz

Rosa Tous, vicepresidenta corporativa de TOUS, i Esther Ruiz, delegada del Govern, han presentat a Còrdova l'acord acadèmic que duu a terme la primera edició de l'Escola Tous de Joieria i Oficis Artesans amb la Junta d'Andalusia i el taller Martín & Ruiz, homologat per TOUS. L'acord també va comptar amb la presència del delegat de Coneixement i Ocupació, Manuel Carmona, i pel responsable de l'empresa Martín & Ruiz, Rafael Ruiz.

La primera part de la jornada va consistir en visitar la mesquita de Còrdova i el parc de joiers de la ciutat seguit per la presentació del projecte. “Somiàvem amb això, i ja és una realitat: la Escuela Tous de Joyería y Oficios Artesanos ha nascut amb l'objectiu de fomentar l'artesania com a via de capacitació professional per a joves estudiants provinents de les millors escoles d'artesania i joieria de tot el món”, explicava en l'acte Rosa Tous. La presentació de l’escola s'emmarca dins de la recent creació que va tenir lloc el passat dia 6 de setembre. 

Aquest projecte pretén millorar el vincle dels estudiants amb el mercat laboral en promoure pràctiques en un ambient professional renombrat i estén les posteriors opcions de contractació.

L'acte es va dur a terme de la mà de l'Escola de Joieria de Còrdova, el taller Martín&Ruiz i la Junta d'Andalusia amb els qui han impulsat la primera edició d'aquesta iniciativa a Còrdova. “No podíem emprendre aquest projecte col·laboratiu sense comptar amb un col•lectiu amb tanta rellevància per al sector com el joier cordovès, estendard de gran tradició artesanal a Espanya” elogiava la vicepresidenta. 

Per a TOUS, Còrdova és una de les seves províncies clau a causa de la seva històrica trajectòria en l'artesania i la joieria. Els llaços entre TOUS i Còrdova van començar a estrènyer-se en 2006, any en el qual la marca va començar a estar present a la ciutat. Al llarg d'aquests més de deu anys, TOUS ha pogut comptar amb un client cordovès molt proper que valora la qualitat i la tradició joiera. 

Actualment TOUS compta amb un total de tres botigues a Còrdova: una pròpia situada al carrer Conde Gondomar, una altra en el Corte Inglés de Còrdova, i una tercera en el Corte Inglés Ronda de Còrdova. Totes elles se sumen als 35 punts de venda que TOUS té a la regió andalusa. La tenda de carrer Conde de Gondomar va acollir la presentació de les joies de Rosa Oriol Atelier de TOUS, una línia de joies única que, habitualment, tan solament es troba disponible en tendes seleccionades. “Amb aquest esdeveniment hem volgut compartir les peces més especials de la marca amb els nostres clients de la zona” assegurava Rosa Tous.