FEBRER 2021

TOUS resisteix el 2020 i impulsa un ambiciós procés de transformació


TOUS resisteix el 2020 i impulsa un ambiciós procés de transformació

La companyia, malgrat el tancament de les botigues durant més d'un terç de l'any i la paralització de les economies mundials, mostra la seva capacitat de resiliència i aconsegueix limitar l'impacte de la pandèmia en les vendes. 
La firma joiera ha registrat un increment del 72% de l'e-commerce durant el 2020, que ja representa un 20% del volum de negoci.
TOUS Next és el nom del projecte de transformació desenvolupat per reforçar la competitivitat i el creixement de l'organització. 

TOUS, la marca espanyola de joieria i accessoris líder en el segment del luxe assequible, ha registrat el 2020 unes vendes al consumidor final de 318 milions d'euros.
Aquesta xifra de vendes, respecte a l'any anterior, s'explica per dos impactes. 
D'una banda, l'impacte de la pandèmia. Si bé les botigues de la companyia han estat tancades el 35% del temps de l'any 2020, les vendes en aquestes botigues han registrat una caiguda del 26,7%, signe de la capacitat de resistència de TOUS en un context sense precedents.
D'altra banda, la companyia ha accelerat certes decisions estratègiques per adaptar el negoci i focalitzar-se en aquelles àrees i regions que ja estaven previstes i que permetran a TOUS assentar les bases per al creixement a llarg termini, desprenent-se de part del seu perímetre comercial. Això suposa un segon impacte que provoca una reducció del 8% pel que fa al 2019. 
En aquest sentit, TOUS ha decidit revisar la seva distribució internacional i centrar-se en 45 països prioritaris per comptar amb una xarxa sòlida i enfocada al futur, amb l'objectiu d'oferir la mateixa experiència TOUS a tots els clients d’arreu del món, prioritzant l'excel·lència de servei i la proximitat amb el consumidor. Cal destacar també que durant el 2020 la companyia ha integrat en la seva gestió directa el negoci de Polònia, format per 46 botigues i un equip de 190 persones. Pel que fa als punts de venda, TOUS ha acabat l'any amb 703 botigues a nivell internacional, un 6,4% menys que l'any anterior. 
Les vendes del 2019 havien assolit els 487 milions d'euros. La companyia considera que compta amb les iniciatives idònies per emprendre la recuperació del negoci, començant per l'impuls d'un perímetre comercial adequat a llarg termini, i esperant generar noves oportunitats ben aviat.
L’any 2020 TOUS ha reafirmat la seva aposta per la inversió en digitalització i omnicanalitat. L'e-commerce ha crescut un 72%, passant de prop del 8% a representar ja un 20% de la facturació de la companyia. També ha estat fonamental la gestió de l'estoc i de la logística, punts clau per millorar l'experiència dels consumidors. 
Així, s'ha treballat la funcionalitat de la pàgina web, s'ha implementat la cita online i s'ha desenvolupat un servei d'atenció i noves maneres de poder atendre les necessitats dels clients a distància. A més, s'ha incrementat la rapidesa del servei de lliurament, que ha passat de 96h a 48h a tot Espanya, s'ha posat en marxa el servei de reserva de producte i lliurament en 2h, s'ha desenvolupat l'opció lliurament express en 24h de comandes en línia i l'enviament de les comandes des de les botigues.
El Conseller Delegat de TOUS, Carles Soler-Duffo, ha declarat: "Aquest 2020 ha estat un any reptador, però també una confirmació de la solidesa que hem adquirit com a empresa centenària per poder afrontar reptes sense precedents. Després de la concentració del negoci que hem portat a terme, TOUS continua treballant per situar-se realment on vol, preparada per al futur i per a un creixement sostenible". 

TOUS Next: La transformació, la palanca del negoci a futur

La companyia ha iniciat un projecte de transformació transversal que definirà els fonaments per a la competitivitat i el creixement a futur de l'organització. TOUS Next és el nom de la iniciativa amb què la companyia vol estar més a prop dels consumidors i de la societat, a través d'una forma de treball més àgil, digital i eficaç, i mantenir el lideratge al segment del luxe assequible. 
El projecte es basa en tres eixos: el focus en el client i la digitalització, l'impuls de la responsabilitat i la sostenibilitat, i la revisió dels processos per aconseguir la màxima eficiència i agilitat. 
La presidenta de TOUS, Alba Tous, ha destacat sobre TOUS Next: "Comencem el 2021 amb il·lusió, perquè ens espera un altre segle que serà apassionant per a la companyia. TOUS Next és un projecte de tots, que cobrirà totes les àrees de negoci. Una transformació holística i valenta en què serà fonamental el talent i la contribució de tots els nostres empleats"


Proximitat amb el consumidor i compromís social
El 2020 la companyia també ha adaptat la seva comunicació en temps real, amb empatia i sensibilitat per la complexitat de la situació. Per aconseguir-ho, ha estat fonamental treballar de forma àgil i innovadora, revisant les planificacions anuals per crear campanyes que connectessin amb els consumidors i, alhora, transmetessin tendresa. 
A més, tot i la complexitat del 2020, la firma joiera ha mantingut el seu ferm compromís social a través de diverses iniciatives. Una de les més destacades fa referència al fet que TOUS s'ha convertit en membre certificat del Responsible Jewellery Council, l'organització líder mundial en l'establiment d'estàndards per a tota la indústria de la joieria i la rellotgeria, després d’haver superat amb èxit l’auditoria corresponent. En l'àmbit de l'ofici, la companyia ha continuat treballant amb l'Escola TOUS de Joieria i Oficis artesans (ETJOA), que va inaugurar el 2018, iniciant el seu procés de digitalització. En segon lloc, Rosa Tous, Vicepresidenta Corporativa de TOUS, s'ha incorporat com a segona vicepresidenta del JORGC (Col·legi oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya).