NOVEMBRE 2020

OSO, el documental que recorre els cent anys d'història de TOUS, s’estrena a Amazon Prime Video


OSO, el documental que recorre els cent anys d'història de TOUS, s’estrena a Amazon Prime Video

Presentat en la 68anedició del Festival de Sant Sebastià, el documental es pot veure a través d'Amazon Prime Video a més de 90 països en versió original i subtitulat en 11 idiomes.

Dirigit per Amanda Sans Pantling i produït per Globomedia (The Mediapro Studio) i UM Studios, OSO compta amb la participació dels membres de la família Tous, les ambaixadores denla marca, els seus col·laboradors més destacats i experts en moda, disseny, periodisme i art.

OSO és distribuït per The Mediapro Studio Distribution.

OSO, el documental produït amb motiu del centenari de la firma de joieria TOUS, presentat fa unes setmanes en la 68a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, s’acaba d'estrenar a Amazon Prime Video i està disponible a més de 90 països.

El documental s’emet en versió original, parlat en castellà, català, japonès inanglès, amb subtítols disponibles en 11 idiomes: castellà, anglès, portuguès, polonès, francès, txec, italià, grec, ucraïnès, àrab i hebreu.

The Mediapro Studio Distribution s’està encarregant de la distribució del documental.

Dirigit per Amanda Sans Pantling (Fràgils o Songs of Redemption) i produït per Globomedia (The Mediapro Studio) i UM Studios, OSO relata el procés que ha viscut TOUS des del 1920, de ser una petita empresa familiar a convertir-se en una firma internacional, amb més de 4.000 empleats a tot el món i amb presència a més de 50 països a través de més de 700 botigues.

OSO es basa en els testimonis de la família i en imatges d'arxiu inèdites. De fet, és la primera vegada que els Tous obren les seves portes amb declaracions de les quatre executives que porten el negoci avui, Rosa, Alba, Laura i Marta Tous, i dels seus pares, Salvador Tous i Rosa Oriol, figura destacada al documental, que va trencar esquemes creant un nou llenguatge al món de la joieria amb una visió democratitzadora, en la qual la dona va prendre un nou protagonisme a través d'un disseny adaptat a un estil de vida més modern inempoderat.

En aquest viatge pels cent anys d'història, acompanyen la família Tous alguns col·laboradors destacats, ambaixadores de la marca i una vintena de personalitats del món de la moda, el disseny, el periodisme i l'art que ofereixen un testimoni audaç, gens autocomplaent, i que disseccionen les claus del seu èxit, com ara Eugenia Martínez de Irujo, Paula Echevarría, Verónica Echegui, Eva Longoria, Toni Segarra, Javier Mariscal, Oscar Guayabero, Fernando Gutiérrez, Mariángel Alcázar, Susana Martínez Vidal, Núria Petit o Pilar Vélez, Directora del Museu del Disseny de Barcelona, on l'os de TOUS s'exposa pel seu valor com a símbol del disseny contemporani i per la seva projecció internacional.

Filmatna Espanya, Mèxic, l'Índia i el Japó, OSO també mostra el caràcter visionari denla marca analitzant les fites que han definit el seu èxit, com són els tres relleus generacionals, el canvi de rumb dels anys 80, que va suposar el gran llançament comercial de TOUS, l'explosió de la firma als anys 90 amb la contribució de destacades influencers i la seva projecció internacional.

A la vista dels difícils moments que s’estan vivint a nivell mundial, la firma va posposar les celebracions previstes al llarg del 2020 amb motiu de l'aniversari. Ara, en l'últim quadrimestre de l'any, ha volgut reprendre algunes de les accions més emblemàtiques, com la presentació del seu documental, per compartir amb la seva comunitat i clients l'alegria de fer 100nanys d'història, malgrat tots els reptes que aquest any ha implicat a tots els nivells.